Výtejte na online-recept, webu zaoberajúceho sa, ako už vyplýva z názvu,recept vo všetkých kritériách, ak chcete tu mať svoje recepty? posielajte ich hlavnému adminovi v kontaktoch, alebo na e-mail:online.recept@centrum.sk

Baklažánová torta

30. ledna 2010 v 11:15 |  recepty
  • 1 kg rozmixovaných paradajok,
  • 2 stredne veľké baklažány,
  • strúhanka,
  • hladká múka,
  • 2 vajcia,
  • olej,
  • 5 strúčikov cesnaku,
  • oregano,
  • soľ,
  • 1 tvaroh,
  • pol hrnčeka tvrdšieho postrúhaného syra
Baklažán nakrájame po dĺžke na "rezne" hrubé do 1 cm. Posolíme a necháme odstáť. Obalíme múkou, vajíčkom a strúhankou.
Baklažánové rezne vypražíme na oleji a do papierových osušiek vytlačíme zvyšný tuk. Rozdelíme si ich na tri rovnaké množstvá.
Paradajky pokrájame na kocky a rozmixujeme na hustú kašu. Posolíme, vmiešame 5 strúčikov prelisovaného cesnaku a oregano ( podľa chuti ).
Prvá vrstva: Na dno vyššej zapekacej misy rozložíme 1.tretinu baklažánov. Na ne rozotrieme polovicu paradajkovej kaše. Na ňu rozdrobíme polovicu tvarohu a jemne osolíme.
Druhá vrstva: Postup je identický ako pri prvej vrstve.
Tretia vrstva: Rovnaká, len namiesto tvarohu pokryjeme tortu postrúhaným tvrdým syrom.
Zapečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 30minút.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama