Výtejte na online-recept, webu zaoberajúceho sa, ako už vyplýva z názvu,recept vo všetkých kritériách, ak chcete tu mať svoje recepty? posielajte ich hlavnému adminovi v kontaktoch, alebo na e-mail:online.recept@centrum.sk

Hríbové rizoto

31. ledna 2010 v 10:18 |  recepty
  • 2 stredné cibule: červená (alebo biela)
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 400 g čerstvých húb (dubáky, kuriatka, suchohríby...)
  • 1 PL čerstvého masla
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • drvená rasca
  • 0,1 l bieleho vína
  • 400 g guľatej ryže
  • 0,8 l vývaru (bujón zeleninový)
  • nakrájaná petržlenová vňať
  • strúhaný parmezán
Nadrobno posekanú cibuľu speníme do zlata na oleji, pridáme očistené a umyté huby pokrájané na plátky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme drvenou rascou, pridáme maslo a dusíme do mäkka približne 15-20 minút. Potom pridáme prebratú a umytú ryžu. Zalejeme vývarom (na jeden diel ryže 1½ až 2 diely vývaru podľa potreby). Zľahka premiešame, pridáme biele víno a prikryté necháme dusiť (asi 15-20 minút). Rizoto musí byť vláčne a šťavnaté. Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť !
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama