Výtejte na online-recept, webu zaoberajúceho sa, ako už vyplýva z názvu,recept vo všetkých kritériách, ak chcete tu mať svoje recepty? posielajte ich hlavnému adminovi v kontaktoch, alebo na e-mail:online.recept@centrum.sk

Perlička s celerovým pyré, baklažánovým kaviárom a glazírovanou mrkvou

31. ledna 2010 v 10:21 |  recepty
  • perlička 1ks
  • mrkva
  • zeler
  • petržlen
  • cibuľa
  • smotana
  • baklažán
  • tymián
  • soľ, korenie

Perličku vykostíme a zeleninu očistíme. Stehná z perličky zabalíme do balotinek (podľa Kamily Magálovej do rumba) a varíme. Ak máme čas, je vhodné perličky variť na 73°C cca 7 hodín, akgulí nie, môžeme perličku uvariť do mäkka za cca 1 hodinu. Dve mrkvy odložíme a nakrájame na hranolčeky, 2/3 zeleru odložíme a nakrájame na kocky, ½ cibule odložíme na bok) zvyšnú koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a na panvici orestujeme, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a kosti z perličky. Všetko opečieme do zlata, vložíme do hrnca a varíme cca 2 hodiny, potom scedíme a vývar necháme zredukovat do karamelovej konzistence. Nakonec ochutíme soľou a korením.

Baklažán dáme do trúby na cca 300°C. Pečieme asi 15-30 minút na najvyššej teplote a potom baklažán ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky. Ochutíme soľou a korením ( je dobré pridať do nasekaného baklažánu aj citrónovú šťavu, cesnak a olivový olej). Môžeme podávať teplé alebo studené ako prílohu alebo nátierku.

Zeler dáme variť do osolenej vody a potom rozmixujeme na jemné pyré, ktoré zjemníme smotanou. Ochutíme soľou a korením, pridáme citrónovú kôru, muškátový oriešok.

Na záver si nakrájame zvyšnoú cibuľu na jemno, podlievame vývarom z perličky,podusíme spolu s mrkvovými hranolčekmi do mäkka. Vývaru nedávame veľa, ale dbáme, aby sa vývar stále odparoval a tým karamelizoval. Prsíčka z perličky nakrájame na kocky, orestujeme a pridáme do mrkvy. A držíme v teple, aby prsíčka zmäkli, ale nevysušili sa! Perličku podávame s pyré, mrkvou a baklažánom.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama