Výtejte na online-recept, webu zaoberajúceho sa, ako už vyplýva z názvu,recept vo všetkých kritériách, ak chcete tu mať svoje recepty? posielajte ich hlavnému adminovi v kontaktoch, alebo na e-mail:online.recept@centrum.sk

Perlička, špenát a cherry paradajky s rozmarínom, zemiaky so šunkou a cibuľou

31. ledna 2010 v 10:21 |  recepty
  • perlička
  • 125 g masla
  • 1 kg zemiakov
  • plátkov sušenej údenej šunky
  • cibule, očistené a posekané najemno
  • 100g špenátových listov
  • 8 ks cherry paradajok
  • vetvičky rozmarínu
  • šálka hydinového vývaru
  • Soľ a čierne korenie v mlynčeku

Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Zalejeme vodou, posolíme a uvaríme do mäkka.
Perličku vykostíme tak aby na mäse zostala koža. Cibuľu opečieme dozlata na 1/3 masla.
1/3 cibule odoberieme a zmiešame s 4 lístkami rozmarínu a 1 plátkom šunky pokrájaným na rezance. Zmes natlačíme pod kožu stehien.
Stehná i prsia posolíme a pokoreníme, opečieme na 1/3 masla dozlata. Prsia vyberieme a uchovávame pri 80°C. Stehná podlejeme svetlým vývarom a dusíme odokryté, za občasného podlievania 30 min pri 170°C.´
Paradajky prepichneme vetvičkou rozmarínu, opečieme a odložíme do tepla k prsíčkam.
Uvarené zemiaky scedíme, vrátime do hrnca a ešte 3 minúty nasucho zohrievame aby sa odparila nadbytočná voda. Do horúcich zemiakov pridáme ostatnú cibuľu i s tukom, roztlačíme na hmotu v ktorej sú ešte kúsky celých zemiakov. Dochutíme soľou a najmä čerstvo zomletým čiernym korením.
Plátky šunky rozprestrieme na dosku, na každý položíme 2 lyžice kaše s cibuľou a zrolujeme - vytvoríme valce - 3 ks na porciu.
Špenát 2 minúty podusíme v ½ ostatného masla. Posolíme a pokoreníme ho. Vyberieme ho rovno do stredu teplých tanierov, v ktorých budeme jedlo servírovať.
Hotové stehná vyberieme, výpek zlejeme a do horúceho výpeku všľaháme metlou ostatné maslo - získame omáčku. Každý kúsok mäsa prekrojíme na polovicu, aby sme získali 4 kúsky stehien a 4 kúsky prsíčok.
Servírovanie: V strede taniera už máme špenát. Vľavo od stredu závitky šunky a zemiakov, o ne oprieme 2 kúsky mäsa prsíčko+stehno. O mäso oprieme paradajky s rozmarínom. Prelejeme omáčkou.

Dobrú chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama