Výtejte na online-recept, webu zaoberajúceho sa, ako už vyplýva z názvu,recept vo všetkých kritériách, ak chcete tu mať svoje recepty? posielajte ich hlavnému adminovi v kontaktoch, alebo na e-mail:online.recept@centrum.sk

Suroviny:

29. ledna 2010 v 20:08 |  recepty


  • 4 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 200 g pomletých gaštanov -
  • 2 lyžice jemnej strúhanky
  • 1 vanilkový cukor
  • troška postrúhanej kôry z citróna
Plnka:
  • 0,25 l šľahačky
  • 0,5 g pomletej gaštanovej masy
  • 2 lyžice práškového cukru
  • trošku rumu
Poleva:
  • 100 g čokolády
  • 100 g masla

Postup:
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom dopenista, pridáme gaštanovú masu - ktorú buď uvaríme asi zo 700 g gaštanov alebo použijeme hotovú mrazenú gaštanovú masu. Ďalej pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru a zľahka zamiešame tuhý sneh s jemnou strúhankou.

Bábovkovú formu dobre vymastíme, vysypeme hrubou múkou, nalejeme cesto a vo vyhriatej rúre pomaly pečieme. Upečený múčnik vyklopíme na okrúhlu misu, necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou. Do stredu múčnika navrstvíme do vysoka vyšľahanú šľahačku a ozdobíme gaštanovou masou, do ktorej sme pridali podľa potreby cukor a rum.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama