Výtejte na online-recept, webu zaoberajúceho sa, ako už vyplýva z názvu,recept vo všetkých kritériách, ak chcete tu mať svoje recepty? posielajte ich hlavnému adminovi v kontaktoch, alebo na e-mail:online.recept@centrum.sk

Tajomstvo fary

30. ledna 2010 v 11:15 |  recepty
Korpus:
  • 120g mletých vlašských orechov
  • 120g práškového cukru
  • 1 lyžička zrnkovej kávy
  • 6 vajec
Plnka:
  • 130g mletých vlašských orechov
  • 100g práškového cukru
  • 1 kyslá smotana
  • 2 šľahačkové smotany
  • 2 stužovače šľahačky
  • 100 g mandľových lupienkov
  • 200 g malín
Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme orechy a kávu. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z vaječných bielkov. Pečieme 5 min pri teplote 180 stupňov, potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme 40 min.
Plnka: Zmiešame orechy, kyslú smotanu a cukor . Zmes necháme stuhnúť v chladničke cca 4 hodiny. Vychladnutú tortu rozpolíme, naplníme krémom a necháme v chladničke cez noc. Pred podávaním ozdobíme malinami a šľahačkou, ktorú sme vyšľahali so stužovačom. Nakoniec posypeme opraženými mandľovými lupienkami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Katka Katka | E-mail | 26. června 2011 v 7:53 | Reagovat

práve skúšam tento na pohľad zaujímavý recept ale asi som nechala cesto v rúre krátko asi je korpus nedopečený je lepkavý...a pritom som skúsila špajdlou a nič sa nechytalo...no čo spapáme a nabudúce bude lepší...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama