Výtejte na online-recept, webu zaoberajúceho sa, ako už vyplýva z názvu,recept vo všetkých kritériách, ak chcete tu mať svoje recepty? posielajte ich hlavnému adminovi v kontaktoch, alebo na e-mail:online.recept@centrum.sk

Trdelník bez trdla

29. ledna 2010 v 19:56 |  recepty
Suroviny:
  • 1 kg hladkej múky špeciál
  • 1 droždie
  • 2 vajcia
  • 2 dcl oleja
  • soľ
  • vanilkový cukor
  • 3 PL cukru
  • 200 ml kyslej smotany
  • 0,5 l mlieka na zamiesenie
Postup:
Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť. Potom ho rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm natrieme vajíčkom, posypeme nasekanými orechami, ktoré sme zmiešali s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Zmes jemne zatlačíme do cesta. Nakrájame na pásiky 2,5 - 3cm a ukladáme na olejom potretú formu srnčieho chrbta, opačne otočenú, na 1 formu vyjde asi 5 ks, musia byť medzery (jedno rebro srnčieho chrbta voľné) pečieme pri teplote 180 stupňov asi 13 min. Vyberieme a ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre s vanilkovým cukrom.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama