Výtejte na online-recept, webu zaoberajúceho sa, ako už vyplýva z názvu,recept vo všetkých kritériách, ak chcete tu mať svoje recepty? posielajte ich hlavnému adminovi v kontaktoch, alebo na e-mail:online.recept@centrum.sk

Záhorácka knedľa – „knofla“

31. ledna 2010 v 10:26 |  recepty

4 rožky
500 g hrubej múky
čajová lyžička soli
1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
petržlenová vňať
1 vajce
voda
lyžica tuku (olej alebo masť)

Postup:
Rožky, najlepšie sú dva - tri dni staré, nakrájame na kocky. Časť z nich ľahko opražíme na horúcom tuku. Do väčšej misy nasypeme múku, ktorú dobre zmiešame s kypriacim práškom do pečiva a soľou. Pomaly prilievame vodu, pridáme vajce a miesime cesto. Dobré cesto je vláčne a odlepuje sa od misky. Do cesta pridáme rožky a pokrájanú petržlenovú vňať. Z cesta tvarujeme väčšie guľky alebo knedlíky, veľkosť prispôsobíme nádobe v ktorej ich budeme variť. Aby sa nám cesto nelepilo na ruky knofle tvarujeme mokrými rukami. Prípravu cesta si načasujeme tak, aby voda v hrnci, kde sa budú "knofle " variť už vrela. Pred vložením do vriacej vody, knofle pekne zahľadíme, aby rožky nenabrali veľa vody. Varíme 20 minút. Knofle vyberieme, necháme vychladnúť a krájame na kolieska. Na prípravu jedla, okrem bežných hrncov budeme potrebovať, aj jeden väčší na varenie knedlí, habarku, niečo na vyberanie knedlí, varechy, strúhadlo na kapustu, nože na krájanie mäsa, väčšiu misu na cesto.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama