Výtejte na online-recept, webu zaoberajúceho sa, ako už vyplýva z názvu,recept vo všetkých kritériách, ak chcete tu mať svoje recepty? posielajte ich hlavnému adminovi v kontaktoch, alebo na e-mail:online.recept@centrum.sk

Klobásové zemiačky na kapuste

1. února 2010 v 13:29 |  recepty

Potrebujeme:
  • zemiaky -množstvo, ktoré závisí od počtu stravníkov,
  • hladká múka na obaľovanie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • rasca
  • mletá červená paprika
  • majorán
  • 1 kyslá smotana
  • klobásové mäso
  • kyslá kapusta
  • olej na vymazanie plechu
  • voda na podlievanie

Postup:
Plech, na ktorom budeme piecť zemiaky potrieme olejom a na dno uložíme kyslú kapustu - podľa množstva zemiakov. Z ošúpaných a umytých zemiakov vyrežeme stred a zemiaky spolu s vyrezanými časťami obalíme v zmesi - hladkej múky so soľou, mletým čiernym korením, rascou, červenou paprikou a majoránom. Stred zemiakov naplníme klobásovým mäsom, prípadne fašírkovou zmesou a uložíme na plech spolu so zvyšnou, vykrojenou časťou zemiakov. Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a necháme pri teplote 180 stupňov približne 60 minút piecť. Priebežne podlievame podľa potreby vodou. Potom teplotu zvýšime, odstránime alobal a zemiačky oblejeme kyslou smotanou, ktorú sme dochutili soľou a necháme asi 30 minút pripiecť.

DOBRÚ CHUŤ !
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama