Výtejte na online-recept, webu zaoberajúceho sa, ako už vyplýva z názvu,recept vo všetkých kritériách, ak chcete tu mať svoje recepty? posielajte ich hlavnému adminovi v kontaktoch, alebo na e-mail:online.recept@centrum.sk

Plnený kapustný list „Golubce“

1. února 2010 v 13:32 |  recepty
  • 250g guľatej ryže
  • 1 hlávku kapusty
  • 500g mletého bravčového mäsa
  • 1 vajce
  • 2 PL. oleja
  • 2 cibule
  • 2 ČL. červenej papriky
  • soľ
  • čierne korenie podľa chuti
  • 100g paradajkového pretlaku

Postup:
Z kapusty odstránime vrchné zvädnuté listy, vykrojíme hlúbik a dáme ju vcelku spariť do posolenej vriacej vody. Paríme asi 30 minút (v polovici času obrátime). Dostatočne sparenú kapustnú hlávku vyberieme z vriacej vody , necháme ju trocha vychladnúť a potom oddelíme asi 15 listov. Zvyšok kapusty pokrájame a polovicu dáme naspodok hrnca. Ryžu si udusíme a dáme vychladnúť. Medzitým na oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku a pomleté mäso. Ochutíme soľou a korením, do vychladnutého mäsa
vmiešame vajce, ryžu a môžeme plniť. Na list do prostriedku vložíme 1 - 1,5 PL plnky, listy preložíme z oboch strán cez plnku a stáčame od strednej hrubšej časti k tenšej. "Holúbky" ukladáme do hrnca na vrstvu kapusty a prikryjeme zvyšnou kapustou. Keď nám zvýši plnka, urobíme guľky a prikryjeme ďalšou vrstvou kapusty. Podlejeme vývarom v ktorom sme kapustu sparili asi do ¾ zmesi a varíme na miernom ohni asi 1 hodinu. Nakoniec rozmiešame paradajkový pretlak v približne 200ml vývaru a ešte 15 - 20 minút povaríme.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama